Tendințe de Globalizare și Regionalizare
Mircea Diavor
CSIE Working Papers, 2016, issue 2, 6-12
Abstract:
În ultimele câteva decenii am asistat la o perioada de deschidere economică fără precedent. Globalizare a redus numărul populaţiei care trăiesc în sărăcie extremă, însă efectele pozitive nu au fost resimţite de toţi în aceeşi măsură. Conflictele din ultimii ani şi razboiul hybrid declanşat de unii actori au dus la modificarea ordinii mondiale, la trecerea de la o ordine multilaterală la una multipolară. Securitatea naţională va fi o prioritate în următoarele decenii. Creşterea nationalisnului în toate statele dezvoltate la fel va contribui la un accent pe crearea unor puteri regionale, şi respingere globalizării. De asemenea asistăm la etapă începutul celei de a patra revoluţie industrială care va avea un afect profund în toate domeniile.
Keywords: Globalizare; Regionalizare; Comerţ; Revoluţie Industrială; Multipolară (search for similar items in EconPapers)
Date: 2016
References: Add references at CitEc
Citations:
Downloads: (external link)
https://csei.ase.md/wp/files/issue2/Diavor.pdf (application/pdf)
Related works:
This item may be available elsewhere in EconPapers: Search for items with the same title.
Export reference: BibTeX
RIS (EndNote, ProCite, RefMan)
HTML/Text
Persistent link: https://EconPapers.repec.org/RePEc:aem:wpaper:y:2016:i:2:p:6-12
Access Statistics for this article
CSIE Working Papers is currently edited by Olesea SIRBU
More articles in CSIE Working Papers from Center for Studies in European Integration (CSEI), Academy of Economic Studies of Moldova (ASEM) Contact information at EDIRC.
Bibliographic data for series maintained by Dr. Rodica CRUDU ().