EconPapers    
Economics at your fingertips  
 

Студии за ускорено развитие на българската икономика

Edited by Митко Димитров ()

in ERI-BAS Books from Bulgarian Academy of Sciences - Economic Research Institute

Abstract: В тази книга са представени изследванията, които послужиха като основа за написването на „Стратегия за ускорено икономическо развитие на Република България” – доклад за Президента на Република България, която беше представена публично през юни 2007 г. Както читателите могат да се убедят, двете книги се различават съществено, както по структура, така и по обем. В първоначално подготвените студии всеки автор беше анализирал основните постижения в своята област и основните проблеми, които стоят за разрешаване, заедно с вижданията си за възможните стратегии за развитие в съответната област или сектор. На този етап най-важното беше авторите да имат възможност максимално убедително да представят своите виждания и идеи, докато за окончателния вариант на „Стратегията...” общия обем на материала беше намален 3-4 пъти. В „Стратегията...” анализа на постиженията и проблемите бяха отделени от регионалните и секторни стратегии и политики в два обособени раздела. Вътре в разделите, материалът беше групиран в шест основни области, което наложи обединяването на части от отделните студии. В резултат на обсъжданията и общата редакция също бяха направени промени в първоначалните текстове. В резултат на всички тези промени в „Стратегията...” всеки от авторите участва по-скоро като съавтор, докато тук всеки автор е представен със своята студия в нейния пълен обем. Това са основните причини, които налагат издаването на студиите в отделна книга. Надяваме се, че това ще предизвика и интереса на читателите.

Keywords: Стратегия за икономическо развитие; България; регионалните стратегии и политики; секторни стратегии и политики (search for similar items in EconPapers)
Date: 2007
ISBN: 978-954-616-211-3
References: Add references at CitEc
Citations: View citations in EconPapers (1) Track citations by RSS feed

Downloads: (external link)
http://www.iki.bas.bg/RePEc/BAS/ecbook/B_strategy.pdf (application/pdf)

Related works:
This item may be available elsewhere in EconPapers: Search for items with the same title.

Export reference: BibTeX RIS (EndNote, ProCite, RefMan) HTML/Text

Persistent link: https://EconPapers.repec.org/RePEc:bas:ecbook:5:p:1-565

Access Statistics for this book

More books in ERI-BAS Books from Bulgarian Academy of Sciences - Economic Research Institute Contact information at EDIRC.
Bibliographic data for series maintained by Diana Dimitrova ().

 
Page updated 2022-06-20
Handle: RePEc:bas:ecbook:5:p:1-565