EconPapers    
Economics at your fingertips  
 

Vidensledelse af sociale innovationer

Helge Tetzschner
Additional contact information
Helge Tetzschner: Department of Management, Politics and Philosophy, Copenhagen Business School, Postal: Department of Management, Politics and Philosophy, Copenhagen Business School, Blaagaardsgade 23 B, DK-2200 Copenhagen N, Denmark

No 12/1999, Working Papers from Copenhagen Business School, Department of Management, Politics & Philosophy

Abstract: I en analyse af relationen mellem kollektivt entrepreneurship og bølger af ko-operativ udvikling blev en konklusion, at til trods for tendenser til øget betyd-ning af kollektivt entrepreneurship er der i dag ikke tendenser til en ny bølge af kooperativer, og at det kooperative ideal er en løsning, der leder efter sit pro-blem, Jf. Tetzschner (1998). Men analysen af den første bølge af kooperativer viser også, at således har dette ikke altid været. Analysen viser, at der specielt hvad angår andelsbevægelsen ikke var tale om en løsning, der ledte efter sit problem, men at andelsbevægelsen var en væsentlig faktor i omformningen af det danske samfund omkring århundredeskiftet. Andelsbevægelsen var en so-cial innovation, der gav bøndernes massebevægelse ny økonomisk kraft og samtidig tillod dem at realisere deres politiske og ideologiske præferencer, dvs. i den tids klassesamfund at kæmpe for deres subjektive klasseinteresser.i Men i dag er der ikke tendenser til tilsvarende slagkraftige sociale bevægelser, for hvem den kooperative vej synes at være en relevant strategi. Andelsbevægelsen har udspillet sin rolle som en social innovation.ii

Keywords: Knowledge management; Social innovation; Innovation; Entrepreneurship (search for similar items in EconPapers)
Date: 1999-12-01
References: Add references at CitEc
Citations: Track citations by RSS feed

Downloads: (external link)
http://openarchive.cbs.dk/handle/10398/6372 (application/pdf)
Our link check indicates that this URL is bad, the error code is: 500 Can't connect to openarchive.cbs.dk:443 (http://openarchive.cbs.dk/handle/10398/6372 [302 Found]--> https://openarchive.cbs.dk/handle/10398/6372)

Related works:
This item may be available elsewhere in EconPapers: Search for items with the same title.

Export reference: BibTeX RIS (EndNote, ProCite, RefMan) HTML/Text

Persistent link: https://EconPapers.repec.org/RePEc:hhb:cbslpf:1999_012

Access Statistics for this paper

More papers in Working Papers from Copenhagen Business School, Department of Management, Politics & Philosophy Department of Management, Politics and Philosophy, Copenhagen Business School, Blaagaardsgade 23 B, DK-2200 Copenhagen N, Denmark. Contact information at EDIRC.
Bibliographic data for series maintained by Lars Nondal ().

 
Page updated 2019-03-20
Handle: RePEc:hhb:cbslpf:1999_012