EconPapers    
Economics at your fingertips  
 

Fællesskabets markedsdannelse

Christian Frankel
Additional contact information
Christian Frankel: Department of Management, Politics and Philosophy, Copenhagen Business School, Postal: Department of Management, Politics and Philosophy, Copenhagen Business School, Blaagaardsgade 23 B, DK-2200 Copenhagen N, Denmark

No 4/2001, Working Papers from Copenhagen Business School, Department of Management, Politics & Philosophy

Abstract: I dette arbejdspapir viser jeg, hvordan etableringen af det fælles marked har ændret sig grundlæggende siden Fællesskabets oprettelse i 1958 frem til 1990erne. Min analyse af markedsdannelsen viser, at samtidigt med at forståelsen af marked ændres, ændres også forståelsen af politik, som indebærer, at politikken ekspanderer. Hvor markedsdannelsen som politisk projekt i udgangspunktet kunne indfanges som et forholdsvist fasttømret program, som Fællesskabsinstitutionerne skulle gennemføre, så indebærer politikkens ekspansion, at det bliver stadigt sværere alene at lokalisere den politiske markedsdannelse til Fællesskabets formelle institutioner. I takt med at institutioner, som formelt set ikke er en del af Fællesskabet, inddrages i markedsdannelsen, bliver det også sværere for Fællesskabet at fastlægge procedurer for markedsdannelsen. Som resultat er markedsdannelsen i dag præget af, at der er betingelser for transnationale spil. Jeg viser endvidere at denne forandring fra program over procedurer til spil ikke blot gør at medlemsstaten deltager i markedsdannelsen på ændrede betingelser, men også indebærer en redefinition af hvad det vil sige at være medlemsstat og Fællesskab. Den redefinition af politik, der finder sted i Fællesskabet, får således vide konsekvenser for Fællesskabet.

Keywords: European Union; Common Market; EEC (search for similar items in EconPapers)
Date: 2001-07-18
References: Add references at CitEc
Citations Track citations by RSS feed

Downloads: (external link)
http://openarchive.cbs.dk/handle/10398/6317 (application/pdf)

Related works:
This item may be available elsewhere in EconPapers: Search for items with the same title.

Export reference: BibTeX RIS (EndNote, ProCite, RefMan) HTML/Text

Persistent link: https://EconPapers.repec.org/RePEc:hhb:cbslpf:2001_004

Access Statistics for this paper

More papers in Working Papers from Copenhagen Business School, Department of Management, Politics & Philosophy Department of Management, Politics and Philosophy, Copenhagen Business School, Blaagaardsgade 23 B, DK-2200 Copenhagen N, Denmark. Contact information at EDIRC.
Bibliographic data for series maintained by Lars Nondal ().

 
Page updated 2018-03-28
Handle: RePEc:hhb:cbslpf:2001_004