EconPapers    
Economics at your fingertips  
 

Brukernes erfaringer med fastlege-ordningen 2001-2008 - Trender i bruk, tilgjengelighet og fornøydhet

Geir Godager () and Tor Iversen ()

No 2010:1, HERO Online Working Paper Series from University of Oslo, Health Economics Research Programme

Abstract: I denne rapporten beskrives trekk ved utviklingen i bruk, tilgjengelighet og fornøydhet med fastlegetjenesten etter at den ble etablert i 2001. Datamaterialet som er benyttet, er en kobling av Statistisk sentralbyrås (SSB) levekårsundersøkelser og fastlegedatabasen til Arbeids- og velferdsetaten (NAV). Forfatterne bak rapporten har mottatt midler fra Helse og omsorgsdepartementet for å utføre studien, og de har avdekket en rekke funn: - Antallet selvoppgitte kontakter med allmennlege har økt i perioden 1999 til 2008. I 2008 er gjennomsnittlig antall kontakter i løpet av de siste 12 måneder 3,46, og dette er flere kontakter enn i noen tidligere levekårsundersøkelse. - God kapasitet på legenivå samvarierer positivt med antall kontakter med allmennlege: antallet kontakter i 2008 er større dersom respondentens fastlege opplever knapphet på pasienter. - God kapasitet på legenivå gir kortere ventetid: Leger som har mer enn 100 ledige plasser på sin liste tilbyr kortere ventetid enn leger som ikke har ledig kapasitet. - Det har skjedd en utvikling i befolkningens fornøydhet i perioden 2002-2008 sett under ett: Befolkningen er mindre fornøyd med relasjonen til legen * Befolkningen er mindre fornøyd med legens faglige dyktighet. * Det er ingen endringer i oppfatningen av fastlegens henvisningspraksis * Det er ingen endringer i fornøydhet med konsultasjonslengden * Befolkningen er mer fornøyd med ventetiden til konsultasjon

Keywords: Fastlege; allmennleger; tilgjengelighet; kapasitet; ventetid; spesialisthelsetjenesten; Norge (search for similar items in EconPapers)
JEL-codes: C12 H44 H51 H75 I11 I18 (search for similar items in EconPapers)
Pages: 31 pages
Date: 2010-02-02
References: Add references at CitEc
Citations: Track citations by RSS feed

Downloads: (external link)
http://www.hero.uio.no/publicat/2010/2010_1.pdf (application/pdf)

Related works:
This item may be available elsewhere in EconPapers: Search for items with the same title.

Export reference: BibTeX RIS (EndNote, ProCite, RefMan) HTML/Text

Persistent link: https://EconPapers.repec.org/RePEc:hhs:oslohe:2010_001

Access Statistics for this paper

More papers in HERO Online Working Paper Series from University of Oslo, Health Economics Research Programme HERO / Department of Health Management and Health Economics P.O. Box 1089 Blindern, N-0317 Oslo, Norway. Contact information at EDIRC.
Bibliographic data for series maintained by Kristi Brinkmann Lenander ().

 
Page updated 2021-04-11
Handle: RePEc:hhs:oslohe:2010_001