EconPapers    
Economics at your fingertips  
 

COORDONATE SPECIFICE ÎN MANAGEMENTUL ASIGURĂRILOR DE SĂNĂTATE - Conferinta CRESTERE ECONOMICA SI SUSTENABILITATE SOCIALA. PROVOCARI SI PERSPECTIVE EUROPENE

Dan Constantinescu ()

Institute for Economic Forecasting Conference Proceedings from Institute for Economic Forecasting

Abstract: Aflate la intersecția sistemului public cu cel privat și cuprinzând un număr de elemente de variabilitate, asigurările de sănătate polarizează spectru de interese, a căror armonizare se realizează prin intermediul guvernanţă corporativă. Particularitățile conceptuale și metodologice își pun amprenta instrumentarului utilizat pentru stabilirea tarifelor de prime, metodele fiind specifice asigurărilor pe termen scurt sau cu posibilitatea de renegociere regulă, anuală) a nivelului de primă, în timp ce metodele actuariale pentru produsele de tip multianual, cu primă constantă. în ultimul rând, avem de-a face cu o serie de elemente de marketing primă diferenţiere faţă de marketingul clasic derivând din caracteristicile particulare prin care deosebim serviciile de produse. cazul asigurărilor de sănătate, marketingul este supus și unor datorate sistemului în care operează, privit în sens larg - ca sistem financiare sau, în sens restrâns - ca sistem al industriei de asigurări.

Keywords: asigurări de sănătate; guvernanţă corporativă; tarife de prime; calcul actuarial; metode statistice; mix de marketing (search for similar items in EconPapers)
Pages: 20 pages
Date: 2011-10
References: Add references at CitEc
Citations: Track citations by RSS feed

Downloads: (external link)
http://www.ipe.ro/RePEc/WorkingPapers/wpconf101104.pdf (application/pdf)

Related works:
This item may be available elsewhere in EconPapers: Search for items with the same title.

Export reference: BibTeX RIS (EndNote, ProCite, RefMan) HTML/Text

Persistent link: https://EconPapers.repec.org/RePEc:rjr:wpconf:101104

Access Statistics for this paper

More papers in Institute for Economic Forecasting Conference Proceedings from Institute for Economic Forecasting Contact information at EDIRC.
Bibliographic data for series maintained by Corina Saman ().

 
Page updated 2022-01-17
Handle: RePEc:rjr:wpconf:101104