EconPapers    
Economics at your fingertips  
 

Cadru pentru crearea unei culturi a învăţării şi a partajării cunoaşterii în biblioteci şi servicii de informare

Octavia-Luciana Madge ()
Additional contact information
Octavia-Luciana Madge: University of Bucharest

Studii de Biblioteconomie şi Ştiinţa Informării / Library and Information Science Research, 2012, issue 16, 61-75

Abstract: Performanţa unei organizaţii, inclusiv a unei structuri infodocumentare de tipul bibliotecă sau serviciu de informare, depinde în mare măsură de cultura sa organizaţională, de valorile pe care aceasta le promovează. Competiţia care se înregistrează pe piaţa transferului de informaţii a făcut ca bibliotecile şi serviciile de informare să se orienteze spre procese manageriale care au în vedere cele mai importante resurse la momentul actual – resursele de cunoaştere. Un astfel de proces este managementul cunoaşterii, iar un rol esenţial în implementarea acestuia într-o instituţie îl are cultura organizaţională. O cultură care susţine învăţarea şi partajarea cunoaşterii susţine organizaţiile într-un astfel de demers şi, de asemenea, le ajută să obţină performanţă şi să se bucure de succes în mediul în care activează. Articolul prezintă elementele unei cadru pentru crearea unei culturi a învăţării şi a partajării cunoaşterii în structurile infodocumentare. Aceste elemente au fost identificate în urma unei cercetări vizând managementul cunoaşterii în bibliotecile universitare româneşti care a avut ca rezultat şi dezvoltarea unui model pentru implementarea acestui proces în structurile infodocumentare.

Keywords: biblioteci; servicii de informare; managementul cunoaşterii; învăţare; partajarea cunoaşterii; cultură organizaţională; România (search for similar items in EconPapers)
Date: 2012
References: Add references at CitEc
Citations: Track citations by RSS feed

Downloads: (external link)
http://lisr.unibuc.ro/16-madge.pdf (application/pdf)

Related works:
This item may be available elsewhere in EconPapers: Search for items with the same title.

Export reference: BibTeX RIS (EndNote, ProCite, RefMan) HTML/Text

Persistent link: https://EconPapers.repec.org/RePEc:buh:journl:y:2012:i:16:p:61-75

Access Statistics for this article

More articles in Studii de Biblioteconomie şi Ştiinţa Informării / Library and Information Science Research from University of Bucharest, Faculty of Letters, Department of Information and Documentation Sciences
Bibliographic data for series maintained by Dr. Octavia-Luciana Madge ().

 
Page updated 2022-03-27
Handle: RePEc:buh:journl:y:2012:i:16:p:61-75