EconPapers    
Economics at your fingertips  
 

A stratégiai CSR személyiségi gyökerei

Benedek Andrea ()
Additional contact information
Benedek Andrea: Eszterházy Károly Egyetem

from Óbuda University, Keleti Faculty of Business and Management

Abstract: A vállalatok társadalmi felelõsségvállalása (corporate social responsibility: továbbiakban CSR) ma már nem új a vállalatok számára, mégis a stratégiai CSR szintjére csak kevesen jutnak el. A vállalatok többsége a felelõs vállalatirányítás eszközeit még mindig nem integrálja a szervezet teljes mûködésébe, melynek egyik oka maga vállalatvezetõ, s általa képviselt értékek, attitûdök. A jelenlegi kutatás a magyar vállalatvezetõk attitûdjét és individuális értékeit vizsgálja a kis- és középvállalatok körében, valamint azt, hogy az említett tényezõk milyen összefüggést mutatnak a vállalati társadalmi felelõsségvállalással.A kvantitatív primer kutatás eredményei bebizonyították, hogy a felelõs vállalatirányítási gyakorlat és a vállalatvezetõi individuális értékek között összefüggés van. A mediáció igazolta továbbá, hogy az egyes értékeknek nem csak közvetett hatása van a CSR megvalósítása, abban más, az értékek mentén szervezõdõ attitûdöknek is szerepe van. A CSR-gyakorlat és a vállalatvezetõi individuális értékek között az altruista haszon mediáló hatása a legnagyobb mértékû (közel 30%), a CSR ? PR attitûd (26%-ban), míg az morális haszon attitûd 16%-ban magyarázza az önmeghaladás érték és a CSRgyakorlat összefüggését.

Keywords: vállalatok társadalmi felelõsségvállalása; kis- és középvállalatok; individuális értékek; felelõs vezetõi attitûdök szoftver (search for similar items in EconPapers)
Date: 2017
ISBN: 9789634490289
References: Add references at CitEc
Citations Track citations by RSS feed

Downloads: (external link)
http://kgk.uni-obuda.hu/sites/default/files/04_BenedekAndrea.pdf (application/pdf)

Related works:
This item may be available elsewhere in EconPapers: Search for items with the same title.

Export reference: BibTeX RIS (EndNote, ProCite, RefMan) HTML/Text

Persistent link: https://EconPapers.repec.org/RePEc:pkk:vf2107:55-69

Access Statistics for this chapter

More chapters in Tanulmánykötet - Vállalkozásfejlesztés a XXI. században VII. from Óbuda University, Keleti Faculty of Business and Management Contact information at EDIRC.
Series data maintained by Vécsey Alexandra ().

 
Page updated 2017-11-18
Handle: RePEc:pkk:vf2107:55-69