EconPapers    
Economics at your fingertips  
 

Temelji organizacijskog dizajna

Tomislav Hernaus ()

No 908, EFZG Working Papers Series from Faculty of Economics and Business, University of Zagreb

Abstract: Organizacije će biti uspješne u onoj mjeri u kojoj im to omogućava njihov organizacijski dizajn. Menadžeri sve više postaju svjesni kako su znanja i vještine dizajniranja organizacije neophodni u današnjem poslovnom svijetu, čija se složenost preslikava i na složenost samih organizacijskih rješenja. Kako bi mogli odgovoriti na novonastale izazove i prilike, oni se trebaju još bolje upoznati s temeljnim znanjima u području organizacijskog dizajna. Kroz definiranje organizacijskog dizajna i njegovih osnovnih karakteristika, objašnjenje ključnih organizacijskih elemenata, kao i modela putem kojih se isti usklađuju, u članku će biti predstavljene ključne spoznaje iz područja organizacijskog dizajna. Također, bit će naglašeni i potencijalni rezultati i učinkovitost prakse dizajniranja organizacije, koji će potvrditi kako je riječ o vrlo važnom i nezaobilaznoj poslovnoj praksi. Štoviše, na organizacijski dizajn treba gledati kako na izvor konkurentske prednosti te kao takav on bi trebao biti na vrhu liste prioriteta uspješnih menadžera ili onih koji takvima žele postati.

Keywords: organizacijski dizajn; organizacija; elementi organizacijskog dizajna; modeli organizacijskog dizajna; organizacijski sklad (search for similar items in EconPapers)
JEL-codes: L20 L22 M10 (search for similar items in EconPapers)
Pages: 21
Date: 2009-10-23
References: Add references at CitEc
Citations: Track citations by RSS feed

Downloads: (external link)
http://web.efzg.hr/repec/pdf/Clanak%2009-08.pdf First version, 2009 (application/pdf)

Related works:
This item may be available elsewhere in EconPapers: Search for items with the same title.

Export reference: BibTeX RIS (EndNote, ProCite, RefMan) HTML/Text

Persistent link: https://EconPapers.repec.org/RePEc:zag:wpaper:0908

Access Statistics for this paper

More papers in EFZG Working Papers Series from Faculty of Economics and Business, University of Zagreb Contact information at EDIRC.
Bibliographic data for series maintained by WPS ( this e-mail address is bad, please contact ).

 
Page updated 2022-08-30
Handle: RePEc:zag:wpaper:0908