Cadrul normativ de reglementare și perspectivele de dezvoltare a parteneriatului public-privat în sfera proprietății intelectuale
Maria Orlov
Intellectus, 2016, issue 1, 67-71
Abstract:
Parteneriatul public-privat este unul din instrumentele prin care autoritățile publice gestionează patrimoniul public, finanțele publice și organizează prestarea de servicii publice. Acest parteneriat nu prezintă o simplă convenție care se consumă la momentul încheierii (semnării) acesteia, ci, de regulă, îmbracă forma unor contracte administrative care durează în timp, cum ar fi : contractul de concesiune, de delegare a gestiunii, de achiziții publice ș.a. Deoarece în legislația și în practica Republicii Moldova parteneriatul public-privat este un fenomen nou, respectiv, implementarea acestuia nu este lipsită de unele erori și interpretări neadecvate, iar uneori chiar exagerate. În urma unei analize juridice a parteneriatului public-privat, autorul își propune să elucideze dacă acesta poate avea sau nu ca obiect și proprietatea intelectuală.
Keywords: parteneriat public-privat; proprietate intelectuală; contract administrativ; caiet de sarcini; autoritate publică; patrimoniu public. (search for similar items in EconPapers)
Date: 2016
References: Add references at CitEc
Citations:
Downloads: (external link)
https://agepi.gov.md/sites/default/files/intellectus/intellectus_01-2016_67.pdf (application/pdf)
Related works:
This item may be available elsewhere in EconPapers: Search for items with the same title.
Export reference: BibTeX
RIS (EndNote, ProCite, RefMan)
HTML/Text
Persistent link: https://EconPapers.repec.org/RePEc:awf:journl:y:2016:i:1:p:67-71
Access Statistics for this article
More articles in Intellectus from State Agency on Intellectual Property (AGEPI)
Bibliographic data for series maintained by AGEPI ().