EconPapers    
Economics at your fingertips  
 

Limbajul emoji și disputele privind utilizarea și obţinerea drepturilor de proprietate intelectuală asupra emoticoanelor

Victoria Pleșca

Intellectus, 2018, issue 2, 35-40

Abstract: Odată cu apariţia limbajului emoji, care este considerat limbajul cu cea mai rapidă dezvoltare din lume, s-a schimbat considerabil modul în care comunică oamenii, precum și diversele entităţi sociale și economice. Datorită influenţei pe care o are limbajul emoji asupra generaţiei actuale, se produc din ce în ce mai frecvent dispute privind utilizarea și obţinerea drepturilor de proprietate intelectuală asupra emoticoanelor. Mulţi încearcă în fel și chip să tragă foloase de pe urma utilizării emoticoanelor – atât prin plasarea acestora pe produse, cât și prin campaniile de promovare menite să sporească nivelul vânzărilor. O altă categorie numeroasă, apelând la drepturile de proprietate intelectuală, tinde să-și însușească dreptul exclusiv de utilizare a acestor semne grafice, respectiv dreptul de a interzice oricăror altor persoane folosirea sub orice formă şi în orice mod a semnelor în cauză.

Keywords: drepturi de proprietate intelectuală; drepturi de autor; drepturi dobândite; limbajul emoji; emoticoane; semne grafice; operă; valorificarea operei (search for similar items in EconPapers)
Date: 2018
References: Add references at CitEc
Citations:

Downloads: (external link)
https://agepi.gov.md/sites/default/files/intellectus/Intellectus_2-2018_35.pdf (application/pdf)

Related works:
This item may be available elsewhere in EconPapers: Search for items with the same title.

Export reference: BibTeX RIS (EndNote, ProCite, RefMan) HTML/Text

Persistent link: https://EconPapers.repec.org/RePEc:awf:journl:y:2018:i:2:p:35-40

Access Statistics for this article

More articles in Intellectus from State Agency on Intellectual Property (AGEPI)
Bibliographic data for series maintained by AGEPI ().

 
Page updated 2025-03-19
Handle: RePEc:awf:journl:y:2018:i:2:p:35-40